RITUEL DE BEAUTE Siyah Nokta Temizleme Bandı

Resim
Olumsuz hava koşulları, kötü beslenme alışkanlıkları, cilt bakımına yeteri kadar önem gösterilmemesi, yanlış cilt bakım ürünleri kullanılması ya da genetik yatkınlık gibi nedenlerden dolayı birçoğumuz siyah nokta oluşumuna ne yazık ki maruz kalıyoruz. Ciltten salgılanan fazla yağ ile cilt yüzeyindeki tozun ve kirin birleşmesi ile oluşan siyah noktalar, önlem almadığımız takdirde daha ciltte daha geniş alanlara yayılarak hem akne gibi sağlık sorunlarına sebep olabiliyor. Sağlık sorunlarına sebep olmanın yanı sıra estetik açıdan da bizi rahatsız eden komedonları evlerimizde çeşitli yöntemler ile kolayca kontrol altına alabilmemiz aslında mümkün. 
Benim en sık kullandığım yöntemlerden biri siyah nokta çıkarıcı bantlar. Hem pratiklik açısından hem de kısa vaadede ve dakikalar içinde burun bölgemdeki siyah nokta sorunumdan kurtardıkları için sıklıkla bantları tercih ediyorum. Dediğim gibi  bu bantlar sadece kısa bir süre için etkili; ama işimizi görüyor mu? KESİNLİKLE EVET!

Saklama Rehberi

                                          
Besinlerin kullanım ömrünü nasıl uzatabileceğinizi biliyor musunuz? Peki ya onları ne kadar uzun bir süre boyunca saklayabileceğinizi? Eğer siz de benim gibiyseniz, birkaç temel gıda dışındaki hiçbir besin için net bir fikriniz olmadığına eminim. En basitinden, sizce elma ne kadar bir süre saklanabilir? Lezzetini, sertliğini ve tazeliğini yitirmemesi için ne yapmak gerekir? Oturup her besin maddesi için internette araştırma yapmanıza gerek yok: http://saklamarehberi.com, tüm bu bilgilere tek bir kaynaktan ulaşmanızı sağlıyor.

Türkiye’nin ilk ve en büyük derin dondurucu üreticisi olan Uğur Soğutma tarafından hazırlanan (ve tamamen ücretsiz şekilde kullanılabilen) sitede; hamur işleri, süt ürünleri, meyveler, sebzeler ve et ürünleri ile ilgili merak ettiğiniz her bilgi yer alıyor. İlk olarak, tüm bu besinlerin ideal kullanım sürelerinin ne olduğunu, daha sonra da bu kullanım süresini nasıl uzatabileceğinizi öğreniyorsunuz. Tahmin edebileceğiniz gibi, derin dondurucu kullanmak tüm gıda maddelerin daha uzun süre dayanmasını sağlıyor. Ancak, örneğin karidesi derin dondurucuda saklayabilir misiniz? Peki ya yazın aldığınız, lezzetli ve sulu bir karpuzu derin dondurucuya koyup, kışın yiyebilir misiniz? Tüm bu soruların ve çok daha fazlasının cevaplarını Saklama Rehberi web sitesinde kolayca bulabiliyorsunuz. Hepsi bu kadar değil: Sitenin “Alternatif Bilgiler” bölümünde, evde kolayca hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler yer alıyor. Evde nasıl mocha yapabileceğimi, meyvelerin kararmasını nasıl önleyebileceğimi, hatta unsuz kekin nasıl yapılacağını bile öğrendim. Laf aramızda, kot pantolonların derin dondurucuda temizlenebileceğinin de haberdar oldum! (Kotu fırçaladıktan sonra bir poşete koyup derin dondurucuda 1 gün boyunca bekletiyorsunuz.  Şaşırtıcı, değil mi?)

Türkiye’nin ilk gıda saklama rehberi olan http://saklamarehberi.com, beni şaşırtacak ölçüde bir içeriğe sahip ve her birini okumaktan büyük keyif aldım. Eğer sizin de bir derin dondurucunuz varsa, bu siteyi muhakkak ziyaret etmelisiniz. Derin dondurucunuz yoksa bile gıdaları nasıl daha sağlıklı tüketebileceğinizi, ne kadar uzun bir süre boyunca saklayabileceğinizi ve basit, pratik, lezzetli tarifler ile ipuçlarını Saklama Rehberi web sitesinden öğrenebilirsiniz.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GARNIER BB KREM (Yağlı Ciltler için)